A magyar női jégkorong-válogatott 2-0-ra legyőzte a holland csapatot a klagenfurti divízió I/A-világbajnokság hétfői játéknapján, így két fordulót követően pontveszteség nélkül áll – adta hírül az MTI.

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a dél-koreaiak elleni 2–0-s sikerrel kezdte a tornát, míg a hollandok 5–1-re kikaptak a franciáktól.

A két együttes csütörtökön felkészülési meccsen is találkozott már, akkor 7–1-re diadalmaskodtak a magyarok, akik most is nagy fölényben voltak. A 13. percig bírta a holland védelem, ekkor Pázmándi Zsófia emberelőnyben lőtt a keresztléc alá.

A fordulást követően már jobban pörögtek a hollandok is, egyszer a kapuvasat találták el. Közvetlenül a szünet előtt azonban Dabasi Réka kotort be egy kipattanót közelről, ezzel megduplázta a magyar előnyt.

A ZÁRÓ FELVONÁSBAN IS JÓL VÉDEKEZETT A CORTINA-CSAPAT, ÉS EZT A MECCSET IS LEHOZTA KAPOTT GÓL NÉLKÜL. NÉMETH ANIKÓ EZÚTTAL 26 VÉDÉSSEL ZÁRT.

A magyarok szerdán a norvég, pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia együttessel találkoznak. A tornáról – amelynek magyar meccseit a Sport Tv közvetíti – az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény, 2. forduló:

Magyarország–Hollandia 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)

gól: Pázmándi (13.), Dabasi (40.)