Valóságos lincshangulat alakult ki egy Máramaros megyei településen, miután egy sofőr elütött egy ötéves gyermeket. Az autó vezetője azonnal megállt, kiszállt a járműből, hogy segítséget nyújtson a sérült gyereknek és hívta a rendőrséget is, ám amíg a rendőrök és a mentők a helyszínre érkeztek, a környékbeliek odagyűltek, körbevették, illetve fenyegetni és bántalmazni kezdték. Az asszony egy közeli boltba menekült be, ott várta meg a segítséget.

Az ötéves gyermek a parkoló autók közül lépett ki az úttestre, a 25 éves sofőr nem tudta elkerülni a balesetet. Ezután azonban nyomban kiszállt és tárcsázta az egységes 112-es segélyhívószámot. Amíg a hatóságok megérkeztek, a sofőrnek egy üzletben kellett elbújnia, mert a helyszínre érkezők „a lincselés határán voltak”. A nő autóját és a boltot, amelyben elrejtőzött, az odagyűlt környékbeliek összetörték. A gyermeket a mentők a nagybányai kórházba szállították.

„Az eset botrányba torkollott, ezért több csendőrségi csapatot küldtek a helyszínre, akiknek sikerült rendezniük a konfliktust. A rendőrök megállapították, hogy a baleset után a környéken többen is kárt tettek a balesetben érintett autóban” – áll a Máramaros megyei rendőrség sajtóközleményében.

A sofőrt alkoholszondával is tesztelték, és kiderült, nem fogyasztott alkoholt, mielőtt a volánhoz ült volna. A nő eddig nem tett feljelentést testi sértés miatt, de a rendőrség rongálás, testi sértés és a közrend megzavarása miatt indított büntetőeljárást. – Maszol.ro