Az augusztus 20-i Szent László téri ünnepség főszervezői az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Szent László Egyesület és a Magyar Polgári Egyesület.

Az augusztus 20-i ünnepségsorozathoz kapcsolódva szerdán éjjel érkeznek meg Debrecenből a virágkocsik, amelyeket a Szent László téren a görögkatolikus püspökség előtti részen parkolnak le. A hat virágkocsi között lesz a Szent László királyt ábrázoló virágkocsi, Nagyvárad és Debrecen virágkocsija, Bihar és Hajdú-Bihar megye tanácsának közös kocsija, valamint további három virágkocsi. Augusztus 21-én, szerdán este pedig egy méltán híres zongorista koncertezik városunkban, a Szent László téren. Elhangzott, hogy Havasi Balázs világhírű zongoraművész először lép fel szabadtéren.

Az augusztus 20-i ünnepségsorozat folytatásaként szervezik meg a Magyar Kulturális Napokat augusztus 23–25. között a váradi várban. A három napos eseményen számos családi és gyerekprogram lesz. Mindhárom nap fajátékok, kézműves foglalkozások, hagyományos magyar népi játékok várják a kicsiket és nagyokat. Ezek mellett lesznek koncertek (Szalóki Ági, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Bojtorján, Honeybeast), néptánc és színi előadások, citerazenekar és sok minden más.

Forrás: Erdély Online