A Magyar Sportautó Szövetség és a Román Autósport Szövetség harmadik alkalommal szervezte meg a Baja–Szatmárnémeti tereprali bajnokságot Nagykároly és Érkörtvélyes térségben. A két napos, változatos terepviszonyok között megrendezett versenyre öt országból 63 csapat érkezett.

Harmadik alkalommal szervezték meg a Révész Tereprali Nyílt Országos Bajnokság és a Román Bajnokság közös futamát a Baja–Szatmárnémeti ralit. A verseny pénteken Nagykárolyból indult, ahol két gyorsasági szakaszt kellett teljesíteni a mezőnynek.  A kétszer 35 km hosszú szelektív szakaszon a magyar bajnokságot jelenleg százszázalékos eredménnyel vezető Csucsu becenevű Lukács Kornél és Mesterházi Márk volt a leggyorsabb.

A kétnapos megmérettetésre Romániából, Magyarországról, Szlovákiából, Lengyelországból és Csehországból összesen 63 csapat érkezett. A komoly mezőnyben sokszoros román és magyar bajnokok, Dakar-menők is képviseltették magukat. A főleg homokos utakon és akácerdők között elhaladó pálya teljesítéséhez nemcsak vezetni kellett jól tudni, hanem tájékozódási képességre is szükség volt.

A két nap és 450 kilométer megtétele után a díjkiosztó ünnepségen a Károlyi- kastélynál több kategóriában díjazták a résztvevőket. Az összesített eredmények alapján az első helyen az M1 Motorsport csapata, a Mészáros Lőrinc és Szőke Nikolett páros végzett, akik mindössze 7 tizedmásodperccel előzték meg a szintén magyarországi Speedy Motorsport versenyzőit, Csucsut és Mesterházi Márkot. A harmadik helyen 11,6 másodperc hátránnyal a cseh Miroslav Zapletal és szlovák navigátora Marek Sikora végzett. – erhangja.ro