A magyar labdarúgó-válogatott a második félidőben hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég montenegrói csapatot a vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportelsőként végzett és a második kalapból várhatja december 2-án a jövő évi kontinensviadal hamburgi sorsolását.

Fordulatos mérkőzésen 3-1-re múlta felül a magyar labdarúgó-válogatott a keményen küzdő montenegróit a budapesti Puskás Arénában, így első helyen végzett selejtezőcsoportjában és kedvező kalapból várhatja az Európa-bajnoki sorsolást.

A lefújást követően Marco Rossi szövetségi kapitány magyarul mondott köszönetet a szurkolóknak a támogatásért. M4 Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, a játékosok egész évben óriási erőfeszítést tettek, így olyan eredményt értek el, amelyre szerinte senki nem számíthatott. Kiemelte a csapategység fontosságát, a sorsolással kapcsolatban pedig egyelőre csak annyit mondott, pályafutása során semmi nem volt könnyű feladat számára, de mindenképpen oda fogják tenni magukat a kontinenstornán is, bármilyen csoportba kerülnek.

A csoport másik mérkőzésén Szerbia hazai pályán 2-2-t játszott Bulgáriával, ezzel kijutott az Európa-bajnokságra.

Magyarország- Montenegró 3-1 (0-1)

Budapest, Puskás Ferenc Stadion

Gólszerzők: Szoboszlai D. (67., 68.), Nagy Á. (90+3.), illetve S.Rubezsics (36.) – MTI