Magyarországon 40,06 százalékos feldolgozottságnáll közölt először adatokat a Nemzeti Választási Iroda a magyar EP-választásokról. Ezek szerint a választásokat a Fidesz-KDNP nyerhette meg 43,77 százalékkal.

A kormánypártokat követi a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt 31,07 százalékkal, bejutó helyen pedig még a Demokratikus Koalíció–MSZP–Párbeszéd pártszövetség 8,23 százalékponttal és a Mi Hazánk van 6,82 százalékponttal – számolt be az Index.

Az első adatok szerint nem jutna be a Momentum Mozgalom, ahogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt se. A jelenlegi számok szerint a 21 EP-képviselő az alábbi módon oszlik el a pártok között (zárójelben a változás 2019-hez képest): Fidesz–KDNP 11 mandátum, Tisza Párt 7 mandátum, Demokratikus Koalíció–MSZP–Párbeszéd 2 mandátum, Mi Hazánk 1 mandátum. Bejutó helyen pedig még a Demokratikus Koalíció–MSZP–Párbeszéd pártszövetség 8,23 százalékponttal és a Mi Hazánk van 6,82 százalékponttal – számolt be az Index.

Az első adatok szerint nem jutna be a Momentum Mozgalom, ahogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt se. A jelenlegi számok szerint a 21 EP-képviselő az alábbi módon oszlik el a pártok között (zárójelben a változás 2019-hez képest): Fidesz–KDNP 11 mandátum, Tisza Párt 7 mandátum, Demokratikus Koalíció–MSZP–Párbeszéd 2 mandátum, Mi Hazánk 1 mandátum.

A helyhatósági választásokon kiélezett verseny alakult ki Budapesten. A szavazatok több mint 55 százalékának megszámlálása után Vitézy Dávid, az LMP Fidesz által is támogatott főpolgármesterjelöltje alig fél százalékkal vezet Karácsony Gergely jelenelgi főpolgármesterrel szemben.