Az argentin Lionel Messi lett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) az Év játékosa, a Paris Saint-Germain támadója hetedszer érdemelte ki az elismerést, amelyet hétfő este a párizsi gálán adtak át.

A 35 éves játékmester elsősorban azzal érdemelte ki a címet, hogy ötödik világbajnokságán sikerült a csúcsra juttatnia az argentin válogatottat, amelyet hét góllal segített a katari eseményen. A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki. Messi mellett klubtársa, a vb francia gólkirálya, Kylian Mbappé, valamint a Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes francia Karim Benzema szerepelt a szűkített listán.

Messit még egy elismerés érte, ugyanis az eseményen hirdették ki mindkét nem álomcsapatát a játékosok szavazatai alapján, ebben pedig sorozatban 16. alkalommal kapott helyet, ami rekordnak számít. Az év legszebb góljáért járó, 14. alkalommal odaítélt Puskás Ferenc-díjat most először parasportoló érdemelte ki, ugyanis az amputált lábú Marcin Oleksy ollozós találata kapta a legtöbb szavazatot. Oleksy tavaly novemberben a mankójára támaszkodva ollózott a kapu bal alsó sarkába az amputált lábúak Warta Poznan-Stal Rzeszow lengyel bajnoki mérkőzésen. – MTI