A hatszoros aranylabdás Lionel Messi könnyeivel küszködve vett búcsút Barcelonától, a labdarúgócsapattól és a várostól, melyeket 21 év után hagy el. Vasárnapi sajtótájékoztatója elején a kissé zaklatott Messinek felesége, Antonela Rocuzzo nyújtott át zsebkendőt, hogy a kissé zavarban lévő férje letörölje könnyeit, mielőtt beszélni kezdett volna. A 34 éves argentin sztár azzal kezdte mondandóját, hogy nem tudja, képes lesz-e egyáltalán elmondani, amit szeretne, majd elárulta: az elmúlt két és fél napban, amióta távozásáról a hivatalos bejelentés megjelent, azon gondolkodott, hogy mit is mondhatna.

Beszédét követően a helyszínen lévők, köztük a csapattársak állva tapsolták meg Messit, aki ekkor sem tudta visszatartani könnyeit. A támadó ezt követően újságírói kérdésekre válaszolt. Emlékeztetett rá, hogy Joan Laporta klubelnök már mindent elmondott távozásának körülményeiről, hogy hiába egyeztek meg egymással, a spanyol liga pénzügyi fair play szabályai nem tették lehetővé, hogy új szerződést kössenek. Kiemelte: nulláról kell elkezdenie egy új életet, és nemcsak neki egy másik csapatban, hanem családjának is egy másik városban. Hozzátette: nehéz lesz nekik a változás, de tudja, hogy alkalmazkodnak és helytállnak.

A nemzetközi sajtó a lehetséges következő állomáshelyek közül a legvalószínűbbnek a Paris Saint-Germaint említi napok óta. Messi 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a katalánok színeiben, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát hétszer nyerte meg. Számtalan egyéni díja közül – a hat Aranylabdán kívül – kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím. – MTI