A Nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a várpalotai Kárpát-medence Intézet partnerségében szervezett online technikai és fotóművészeti tanfolyamsorozat első csoportjának előadássorozata 2021. február 1-jén kezdődött. A fotótanfolyamra a Kárpát-medencében (Magyarország, Szerbia. Szlovákia, Románia és Ukrajna) élő, magyar műfajkedvelőket hívtak meg. Az öt csoportból álló technikai és fotóművészeti tanfolyamon, amelyen 101 hallgató vett részt (köztük több nagyváradi, debreceni illetve Bihar és Hajdú Bihar megyei résztvevő), 2021 május végén fejeződött be.

Az előadásokat a nagy elhívatottsággal és szakértéssel rendelkező Tóth István AFIAP fotóművész, a Nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke tartotta. A tanfolyam záróünnepségére ez év nyarán kerül sor a királyszállási Nagy-Magyarország Parkban, melyre a szervezők minden végzőst meghívtak. Az eseményen szervezik meg a Kárpát-medence Magyar Fotográfiai Egyesület alakuló összejövetelét, illetve ugyanitt nyitják meg az UNESCO által elismert Nemzetközi Fotóművészek Szövetségének égisze alatt szervezendő, a 101 végzős alkotásait magába foglaló Az én településem című szabadtéri kiállítást is.

Ez év őszétől a Nagyváradi ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület partnerségben a Csernivci (UA) Regionális ”Mihai Eminescu” Román Kultúráért Társasággal egy hasonló román nyelvű technikai és fotóművészeti tanfolyamot szervez a Besszarábia történelmi térségében élő román fotográfiát kedvelők számára. A két kulturális szervezet elnöke, Tóth István AFIAP (RO) fotóművész és Vasile Bâcu egyetemi tanár, újságíró-szerkesztő meg vannak győződve arról, hogy ez a tanfolyam is hasonló sikernek fog örvendeni, mint az első félévben szervezett tanfolyam. – erdon.ro