A Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésén a Szociáldemokrata Párt helyi tanácsosai azt javasolták, hogy a város kezdje el mihamarabb a gyorsteszteléseket a váradiak körében, hogy minél hamarabb ki lehessen szűrni minél több új koronavírusos fertőzött személyt.

Adrian Madar tanácsos szerint nem szabad ezt a feladatot kizárólag az amúgy is nagyon megterhelt kórházakra bízni. Válaszában Florin Birta polgármester azt mondta, hogy egyelőre ellenőrzés alatt áll megyénkben a fertőzés, és meglátása szerint amúgy is legfőképpen az emberek viselkedésén múlik az, hogy mennyire terjed tovább a vírus.

Erre reagálva Emilian Pavel tanácsos azt mondta: nincs kontroll alatt a fertőzés, a kórházakban nincs már hely a betegeknek. Mint fogalmazott, az ő ismeretségi körében is van, akit nem utaltak be a kórházba, holott szüksége lett volna orvosi ellátásra. Birta tagadta Pavel állítását, mondván, hogy ha szűkösen is, de minden súlyos fertőzött számára van hely. A PSD-frakció javaslatáról nem született formális döntés a tanácsülésen. – erdon.ro