Júniusról is elhalasztották a labdarúgó Európa-bajnokság eredetileg márciusra tervezett pótselejtezőit a koronavírus-járvány miatt, így a bolgár-magyar összecsapást is. Az európai szövetség (UEFA) szerdai közlése szerint a következő lehetséges időpont szeptember 3. és 8., de problémát okozhat, hogy ekkor kezdődne a válogatottak számára a Nemzetek Ligája új idénye is.

A döntést az 55 tagországgal folytatott telefonos konferencián hozta meg az UEFA. A magyar válogatott március 26-án Bulgária vendége lett volna Szófiában, majd a párharc győztese öt nappal később az izlandi–román összecsapás nyertesét fogadta volna, immár az Eb-részvételért. Március 13-án a találkozók időpontját június 4-ére és 9-re módosították, de most ezt a dátumot is tovább csúsztatták.

Az Eb-t, amelynek részben Budapest is házigazdája, a koronavírus-járvány miatt szintén elhalasztották jövő nyárra. Az MLSZ a honlapján a szurkolókat arról tájékoztatta, hogy akik jegyre váltható vouchert vásároltak a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőre, április 30-ig jelezhetik visszatérítési igényüket, vagy megtarthatják azt a mérkőzés későbbi időpontjára. Azonban azt is jelezték, hogy a találkozó pótlásának időpontja egyelőre kérdéses. A szövetség azt is közölte, ha a mérkőzés elmarad vagy zárt kapuk mögött rendezik meg, azon szurkolók vouchereit is visszatérítik, akik most ezt nem kérvényezték, illetve amennyiben valaki megtartja a vouchert, de az új meccsidőpont nem megfelelő számára, lehetőséget biztosítanak a későbbi visszatérítésre is. – MTI