Al Capone kilenc hálószobás házát nemrég vásárolták meg 11 millió dollárért. Az új tulajdonosok rögtön jelezték, hogy lebontják a villát, és a helyére kétszintes, modern otthon építését tervezik nyolc hálószobával, nyolc fürdőszobával, jakuzzival, gyógyfürdővel és szaunával – olvasható az ABC News cikkében. Todd Glazer, az egyik tulajdonos elmondta, hogy az épület rossz állapotban van, az elmúlt időben az árvíz jelentős károkat okozott benne, ezért is döntöttek a lebontása mellett, meglátásuk szerint a ház szégyen Miami Beach számára.

Al Capone 1928-ban vásárolta meg a házat, ahol közel két évtizeden keresztül élvezte a luxust, és ahol 1947-ben szívroham következtében halt meg. Az olasz származású gengszter Chicago leghatalmasabb bűnözője, a történelem egyik leghírhedtebb gengsztere volt, aki a brooklyni bevándorlónegyedből küzdötte fel magát Amerika legjelentősebb bandavezérei közé. Szeszcsempészetből, kábítószer-kereskedelemből és bordélyházak működtetéséből roppant vagyont szerzett, és véres incidensek árán a helyi alvilágot is uralma alá vonta.

Hatalma ellenére Al Caponét 1931-ben adócsalás miatt mégis sikerült börtönbe juttatni, ahonnan emberi roncsként került ki. A Miami Beach-i ház nem az egyetlen Capone birtokai és személyes tárgyai közül, amelyek az elmúlt években gazdát cseréltek. Három unokája jelenleg azt tervezi, hogy elárverezi Al Capone néhány személyes tárgyát, köztük a monogramjával ellátott gyémántberakásos ékszereket, családi fényképeket és a gengszter kedvenc pisztolyát. – MTI