A labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája F-csoportjának mindkét szerdai meccse kínos közjátékok miatt marad emlékezetes.

A Mali–Tunézia (1–0) meccset Janny Sikazwe játékvezető a 85. perc után lefújta, majd miután rájött, hogy hibázott, újra elindította a játékot, de 13 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt ismét véget vetett a játéknak, hiába tiltakoztak a hátrányban lévő tunéziaiak. Már elkezdődött a mérkőzés utáni sajtótájékoztató, amikor a szervezők jelezték: mégis le kell játszani a hátralévő időt (beleértve a játékmegállások miatt szokásos ráadást).

Jó húsz perccel a lefújás után a mali futballisták vissza is tértek a játéktérre, azonban a tunéziaiak, valamint a zambiai bíró nem – így a negyedik játékvezető rekesztette be véglegesen a mérkőzést, de az ügynek biztos lesz folytatása.

Emiatt háromnegyedórás csúszással kezdődött a Gambia–Mauritánia (1–0) összecsapást, amelyen a szervezők többször is megkísérelték lejátszani a mauritániai himnuszt: az első két nekifutásra más dal csendült fel, majd, amikor bekonferálták, hogy most már tényleg a himnusz következik, elégedetlen bekiabálásokkal meg-megtört kínos csend töltötte be a stadiont. A mauritániai játékosokat megkérték, hogy énekeljék el a himnuszukat zenei kíséret nélkül, de ezt megtagadták, végül egymást biztató közös tapssal zárták le a kínos közjátékot, és a labda úgy indult útjára, hogy csak a gambiai himnusz hangzott el. – nso.hu