Háromszéki Ágyúsok névvel közös jégkorongcsapatot indít a bajnokságban Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely, így immár nyolc együttes mérheti össze tudását, közölte a Román Jégkorong Szövetség.

A háromszéki csapat mellett benevezett a bajnokságba a bajnoki címvédő Brassói Corona, az idei második helyezett Csíkszeredai Sportklub, továbbá a Galaci CSM, a Gyergyói Hoki Klub, a Bukaresti Steaua, a Sapientia U23 és a Sportul Studențesc.

A következő idény egy másik különlegessége, hogy a nyolc csapat rájátszás nélkül játszik majd. Kétmeccses fordulókat rendeznek, mindenki játszik mindenkivel, ezért összesen minden csapatnak 28 mérkőzést kell megvívnia. A helyezés a fordulókon összegyűjtött pontok alapján dől el.

A jégkorongszövetség tájékoztatása szerint az első négy helyezett folytatja szintén dupla fordulókkal, ez mindegyik csapatnak további tizenkét mérkőzést jelent, míg az 5–8. helyezettek az alsóházban egymeccses fordulókon játszanak összesen még hat mérkőzést.

A csapatösszeállításkor figyelembe kell venni, hogy a kapus csak romániai lehet, illetve öt ifjúsági és hat külföldi játékos küldhető pályára. – maszol.ro