Sajtóhírek szerint megszületett a megállapodás a Real Madrid és a Barcelonától a jelek szerint távozó Hanga Ádám között. Az Eurohoops meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hároméves szerződést kötnek a felek. Az Eurohoops most újabb részletekről számolt be a klubváltás kapcsán. A portál információi szerint már csak a hivatalos bejelentés várat magára, Hanga valamint a Real képviselői egyezségre jutottak egymással.

A 32 éves játékosnak eredetileg 2022-ig (plusz egy év opció) érvényes szerződése volt a spanyol bajnok Barcelonával, de Sarunas Jasikevicius vezetőedző az utóbbi hónapokban kevesebb játéklehetőséget adott neki – erről Hanga maga is beszélt a Nemzeti Sportnak, mondván, „nem gondolja fairnek” a döntést –, és a háttérben sejtett feszültség fűti az átigazolási pletykákat. Az Eurohoops beszámolója szerint a Barcelona felbontotta Hanga szerződését.

A Diario Madridista információ szerint a magyar játékos a barcelonainál kevesebb fizetést kap majd, ám ezt az „áldozatot” örömmel hozta meg azért cserébe, hogy Spanyolországban maradhasson. A sajtóhírekben egyébként török és olasz érdeklődőkről is lehetett olvasni Hangával kapcsolatban. Hanga 2017 óta játszott a Barcelonában. A Real a negyedik spanyolországi klubja lehet. Korábban a Manresa és a Baskonia játékosa is volt. – nso.hu