A Nagyváradi Repülőtér új termináljának felavatását követően kiderült, hogy Claudia Baran, a létesítmény igazgatója megfertőződött az új koronavírussal.

A váradi reptér új terminálját augusztus 4-én avatták fel nagyszabású sajtótájékoztató keretében. Két nappal az esemény után azonban pozitív lett Claudia Baran, a Nagyváradi Repülőtér igazgatójának vírustesztje, így jelenleg ő kórházban van, a vele közvetlenül kapcsolatba került munkatársait pedig házi elkülönítésbe helyezték.

A sajtótájékoztatót Pásztor Sándorral, a Bihar Megyei Tanács elnökével közösen tartották: a tanácselnök lapunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy ő nem fertőzött. A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) elvégezte az epidemiológiai vizsgálatot, a reptér helyiségeit fertőtlenítették, a házi elkülönítésbe helyezett reptéri munkatársakon a napokban elvégzik a vírustesztet. Nem mondható el ugyanez az eseményen részt vevő mintegy tizenöt újságíróról, akiket nem tesztelnek, a vírusvédelmi eljárás szerint ugyanis csak a fertőzési gócokban lévő személyeket tesztelik, a váradi reptér azonban nem számít annak. – erdon.ro