Nagyon lecsökkent az új koronavírus elleni oltásra jelentkezők száma, ezért a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) közleményében tudatja, hogy júliustól egyes oltópontokat az érdeklődés hiányára való tekintettel bezárnak, a többi oltóközpont munkarendje pedig megváltozik. Az oltásban részt vevő munkatársak mobil oltócsapatokká alakulnak át, és amikor nincsenek a számukra kijelölt oltóközpontban, akkor a környező településekre szállnak ki, hogy beoltsák az oltakozni akarókat.

A DSP közleményében tudatja azt is, hogy ideiglenesen felfüggeszti tevékenységét a tenkei, a telegdi, a fugyivásárhelyi, a barátkai, a szalárdi, a papfalvi és a szentandrási oltóközpont, ezek munkatársai már csak mobil oltócsapatokként dolgoznak tovább, és az emlékeztető oltásokat is ők adják be. A mobil oltócsapatok kiszállása előtt a mentőszolgálat és a gyorsmentőszolgálat mennek ki a településekre, hogy értesítsék az embereket arról, hogy hamarosan helyben lehet oltakozni. Ennek az akciónak a neve A város oltja a falut, és augusztus 31-ig tart.

A Bihar megyében továbbra is működő oltóközpontok programja a következő: Nagyváradon a Gyermekvárosban és a Gojdu téren Pfizer és Johnson&Johnson vakcinával oltó központok hétfőtől vasárnapig 8–20 óra között várják az embereket, a Pelican kórházban (Pfizer) hétfőtől vasárnapig 15–19 óra között oltanak. A Traian Vuia iskola internátusában (Astra Zenca, Johnson&Johnson) hétfőn és szerdán 14–20 óra között, a nagyváradi szülészeten (Moderna) kedden és csütörtökön 14–20 óra között várják az embereket.

Az élesdi városi kórházban (Pfizer) hétfőtől péntekig 15–18 óra között, a nagyszalontai Zilahy Lajos Kultúrházban (Pfizer), a belényesi sportcsarnokban (Johnson&Johnson, Pfizer) és a vaskohsziklási városi kórházban (Pfizer) hétfőtől péntekig 8–14 óra között vannak ott a munkatársak. Az érmihályfalvi és a margittai központokban (Pfizer) hétfőtől vasárnapig 14–20 óra között várják az érdekelteket. – erdon.ro