Határozatot készül elfogadni csütörtöki ülésén a kormány arról, hogy korábban folyósítják a májusi nyugdíjakat – tudta meg szerdán az AGERPRES munkaügyi minisztériumi forrásokból. A határozattervezetnek megfelelően 1,961 milliárd lejt utalnak át a társadalombiztosítási költségvetésből és további 339,359 millió lejt a költségvetésből a Román Postának, hogy a vállalat kézbesíthesse a nyugdíjakat.

Emellett 6,347 milliárd lejt utalnak a társadalombiztosítási költségvetésből és további 683,898 millió lejt a költségvetésből a kereskedelmi bankoknak a juttatások folyószámlára vagy kártyaszámlára történő kifizetésére. Marcel Ciolacu kormányfő kedden felkérte Simona Bucura-Oprescu munkaügyi minisztert, intézkedjen arról, hogy a nyugdíjasok még az ortodox húsvét előtt kapják meg a nyugdíjukat.

A Román Posta vezérigazgatója, Valentin Ştefan szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a nyugdíjak húsvét előtt kézbesítése attól is függ, hogy mikor érkezik meg a vállalat számlájára a pénz. ‘A pénz megérkezésének függvényében tudni fogjuk, hogy behívjuk-e az alkalmazottainkat dolgozni a munkaszüneti napokon vagy sem, akár május 1-jéről, akár május 3-áról legyen szó’ – mondta a vezérigazgató.

Közlése szerint a Román Posta számláira általában a hónap vége előtt néhány nappal szokott megérkezni a nyugdíjpénz. Leszögezte, ha április 26-án, pénteken megérkezik a számlára az összeg, a nyugdíjakat a megszokottnál korábban kézbesíthetik. De ha csak hétfőn utalják az összegeket a számlára, akkor is kézhez kapja valamennyi nyugdíjas a juttatását még húsvét előtt – tette hozzá Valentin Ştefan. – agerpres.ro