Percről percre változik a helyzet határátlépés ügyben. Ami a legfontosabb: nem zárják automatikusan karanténba a Romániából Magyarországra utazó magyar állampolgárokat.
A román-magyar országhatár részleges lezárása a személyforgalom előtt megnehezíti az átjárást a két ország között, talán ennek is betudható, hogy bár Magyarország lezárta határait, valamelyest könnyítette a határátlépést a magyar állampolgárok számára. A legújabb információk szerint Magyarországra egyetlen külföldi állampolgárt sem engednek be.

A magyar állampolgárok vagy magyar állampolgársággal is rendelkező kettős állampolgárok, akik magyar állampolgárságukat személyi igazolvánnyal, útlevéllel igazolni tudják, azok beléphetnek Magyarország területére. További könnyítés, hogy a magyar állampolgárok nem kell magyarországi lakcímmel rendelkezzenek ahhoz, hogy beléphessenek Magyarországra, és nem kerülnek automatikusan karanténba. Ez azt is jelenti egyben, hogy a magyar állampolgársággal rendelkezők még átjárhatnak a határ másik oldalán lévő munkahelyükre. Magyarország csak a vörös zónából hazaérkező magyar állampolgárokat helyezi vesztegzár alá. – erdon.ro