Az ukrán fővárosban nem engedik be az iskolákba a szülőket koronavírus elleni oltás igazolása vagy 72 óránál nem régebbi negatív vírusteszt nélkül – hozta nyilvánosságra az UNIAN hírügynökség a kijevi városvezetés hivatalos weboldalán megjelent közleményre hivatkozva. Mikola Povoroznik, a kijevi polgármester, Vitalij Klicsko első helyettese közölte azt is, hogy a szülői értekezleteket online fogják tartani.

Továbbá ha Kijev a járványhelyzet szerinti „sárga” vagy „narancs” besorolásba kerül, akkor távoktatásra kell áttérni azokban a tanintézetekben, amelyekben a pedagógusok több mint húsz százalékának nincs meg a teljes védettsége, azaz nem vette fel a védőoltás mindkét adagját. Povoroznik bejelentette: ha a fővárost a legsúlyosabb, azaz a „vörös” kategóriába sorolják át, akkor csakis az alsó tagozatosok, vagyis az 1-4. osztályba járók és a vizsgázók látogathatják az oktatási intézményt, és ők is csak akkor, ha a tanári kar legalább nyolcvan százaléka be van oltva.

Jelenleg még Ukrajna egésze a legenyhébb szintű, „zöld” besorolásban van. Közben Ruszlan Marcinkiv, a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk város polgármestere elbocsátással fenyegette meg a városi tanács azon dolgozóit, akik nem veszik fel a védőoltást. – maszol.ro