Megkezdődött a nagyváradi repülőtér előtti forgalmi csomópont kiépítése annak érdekében, hogy légikikötőt biztonságosan lehessen megközelíteni a 79-es számú, Nagyvárad–Arad közötti országútról. A Bihar Megyei Tanács által elvégeztetett munka értéke meghaladja a 2,4 millió lejt. „Hosszú idő után a végső szakaszába érkezett az új repülőtéri terminál építése, ennek a részét képezi a forgalmi csomópont létrehozása. Reményeink szerint július első felében át lehet majd adni a teljes munkálatot. Ez egy fontos beruházása volt a Bihar Megyei Tanácsnak, amit vállaltunk, mi végrehajtottuk. Adottak a legmodernebb feltételek a légikikötő működtetéséhez” – nyilatkozta Pásztor Sándor, a Bihar megyei önkormányzat RMDSZ-es elnöke.

A Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér biztonságos közúti megközelíthetősége miatt vált fontossá a közlekedési csomópont kialakítása. Eddig a Nagyváradról Arad irányába vezető négysávos úton csak egy lekanyarodó sáv állt rendelkezésre, a repülőtér területéről pedig egyből a forgalmas nemzetközi útra voltak kénytelen kifordulni a gépkocsik. A fokozott balesetveszély elhárítása, valamint a felújított régi és a most elkészülő új terminál elérhetősége érdekében le- és felhajtó sávokat is kiépítenek, de ehhez elsősorban a már meglévő közvilágítási rendszert kell áthelyezni. Ezen már dolgozik a kivitelező, miközben a repülőtér területén elkészültek a be- és kivezető utak alapozásával, már csak ezek leaszfaltozása van hátra.

A forgalmi csomópont létrehozásával előreláthatóan két hónap alatt végez a kivitelező Drumuri Bihor Rt. A beruházás teljes értéke 2.421.107,57 lej plusz áfa. A kereszteződés átadásának idejére elkészül az új utasterminál is, amely a nemzetközi  járatok fogadására lesz alkalmas., míg a régi  terminál a belföldi repülőgépjáratok forgalmát veszi át. A Nagyváradi Repülőtér  ideiglenes igazgatótanácsának tagjait, több mint fél évvel ezelőtt, a megyei tanácsban ellenzékben lévő liberálisok nevesítették. Korábban hevesen támadták a megyei önkormányzat vezetőségét amiatt, hogy – külső tényezőkből adódóan – átmenetileg megszűntek a nemzetközi járatok (emlékezhetünk rá, a Ryanair légitársaság Kelet-európai kivonulása okozott komoly visszaesést a váradi repülőtérnek is). Az elmúlt hat hónap ebben a témában nem hozott változást. Mindemellett az ideiglenes igazgatótanács a repülőtér menedzsmentjének tekintetében sem lépett, mi több a közelmúltban a műszaki igazgató is  lemondott mandátumáról.