A Tibor Ernő Galéria és a Bihar megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Népszerűsítő Központ együttműködésének köszönhetően született meg az a képzőművészeti kiállítás, amit a szervezők a nagyváradi sétálóutcára helyezték ki az alkotásokat. A kétnapos kiállítás főszervezője elmondta, szerettek volna egy olyan rendezvényt összehozni, amely valamelyest pótolja az elmúlt időszak hiányosságait, a szó képzőművészeti értelmében.

A városban szerinte nincs elég olyan helyiség, ahol a megye művészei megmutathatják magukat, de ha van is, ezek nincsenek központi helyen, hiszen például a várban sem sétálgatnak csak úgy az emberek, legalábbis nem sokan, hanem inkább csupán akkor, amikor ott valamilyen rendezvény van. Összeállítottak tehát egy „galériára valót”, körülbelül 25 Bihar megyei képzőművész munkáit, amelyeket ma estig tekinthetnek meg az érdeklődők. Magyar és román alkotók munkái egyaránt megtalálhatók.

Csathó Töhötöm, a népszerűsítő központ magyar munkatársa elmondta, nemcsak a műkedvelő közönség kedvéért szervezték meg ezt a szabadtéri kiállítást, hanem a művészek kedvéért is, akik számára szerettek volna létrehozni egy megnyilvánulási platformot, tekintve, hogy az elmúlt időszakban erre nem igazán volt lehetőség. Ha valakinek megtetszik egy a kiállított darabok közül, és esetleg szeretnének vásárolni is, akkor a helyszínen lévő szervezők segítenek felvenni a kapcsolatot az alkotókkal, de ezt az eseményt most nem kifejezetten eladási céllal rendezték meg. – erdon.ro