Kedd délután aláírták a Székelyhídi Ipari Park kivitelezésére vonatkozó szerződést.
A pályázati eljárás nyertesének, a Városi Utak Rt és a Luxten Lighting Company Rt. vállalat alkotta cégcsoportnak 12 hónap áll a rendelkezésére az ipari park kivitelezésére.
A projekt összetett, bele tartoznak a villamosenergia-ellátási, vízellátási, szennyvíz- és esővíz elevezetési munkálatok, útépítés és aszfaltozás, stb. Ha az időjárás megengedi, akkor a munkák egy részét még ebben az évben el lehet végezni.
A székelyhídi lesz Bihar Megyei Ipari Parkok Vállalat második megvalósítása, a Mezőtelegdi után.
Jó hír, hogy a Nagykágyai Szakiskola képes megfelelő, jól képzett, munkaerőt biztosítani az ipari park jövőbeli befektetői számára, az induló vállalkozásokhoz. A szakiskolában vannak olyan duális rendszerű szakmai osztályok, amelyek kiképzik a munkaerőpiacon szükséges szakembereket. Ez nagyban hozzájárulhat a kistérség gazdasági növekedéséhez. – emelte ki Béres Csaba, Székelyhíd város polgármestere, a szerződés aláírásakor.
Elköteleztük magunkat az infrastruktúra teljes fejlesztésének finanszírozása mellett, hogy létesítményeket teremtsünk a jövőbeli befektetők számára, és optimális feltételeket biztosítsunk a kistérségben a versenyképes üzleti környezet biztosításához – mondta Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke.