Égési sérüléseket szenvedett két személy a Petrobrazi kőolaj-finomítóban történt hétfő délutáni balesetben; egyikük testfelületének 72 százaléka megégett – közölte a Prahova megyei mentőszolgálat.

A mentősök három sérültet láttak el: egy 59 éves férfit, aki harmad- és negyedfokú égési sérüléseket szenvedett és testfelülete 72 százaléka megégett, egy 55 éves férfit, aki másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett és testfelületének 15 százaléka égett meg, és egy 60 éves férfit, aki a lábán sérült meg. A harmad- és negyedfokú égési sérülésektől szenvedő férfit a SMURD helikopterével szállították Bukarestbe. A másod- és harmadfokú égési sérültet a ploieşti-i sürgősségi kórházba vitték; a lábsérülést szenvedő személy megtagadta a kórházi beutalást.

A Prahova megyei katasztrófavédelem hétfőn arról számolt be, hogy a balesethez eleinte nem riasztották a katasztrófavédelmet, a vállalaton belül próbálták kezelni a helyzetet; később azonban mégis elsősegélynyújtást kértek, és közölték, hogy tűz okozta a sérüléseket. Mentősök és rohammentősök érkeztek a helyszínre, és a SMURD helikopterét is elindították. A szemtanúk szerint a Petrobrazi kőolaj-finomító irányából perceken át sűrű füst volt látható több kilométeres távolságból. A Petrobrazi kőolaj-finomítóban hat hetes általános felújítás folyik, a finomító tevékenysége szünetel. – agerpres.ro