Újabb útvonal létesül kerékpárosok számára Nagyváradon. A Crinul Alb vendéglőnél zajlanak most a munkálatok annak érdekében, hogy a Baross-híd (Dacia) északi hídfője alatt is áthajthassanak a biciklisek. A Körösök Vízügyi Igazgatósága a maga munkálatait már elvégezte, vagyis az út nyomvonalát már lekövezte, és most a polgármesteri hivatal kell a bicikliút-kialakítást befejezze, nyilatkozta Pásztor Sándor, a vízügyi igazgatóság vezetője. 

„Egyelőre abban maradtunk, hogy a bicikliút a híd alatt és a vendéglő előtt fog elhaladni, és az ott kialakított rámpán fel lehet majd jönni a töltésre. A bicikliút többi szakaszról még nem tárgyaltunk” – fogalmazott az igazgató, utalva arra az elképzelésre, hogy a bicikliút lent a parton a füves-fás zöldövezetben folytatódjon majd.

Pásztor Sándor hangsúlyozta, hogy a vízügyi igazgatóság ragaszkodni fog ahhoz, hogy az a partszakasz megmaradjon természetes állapotában „Nem lesznek aszfaltozások a Körös-parton” – szögezte le Pásztor, vagyis csak olyan munkálatokra fog engedélyt adni az igazgatóság a Körös-parton, ami nem fogja bolygatni az ottani zöldövezetet. – erdon.ro