Az Otthonról Haza rendezvénysorozat keretén belül a nagyváradi Zöld Bihor Egyesület és a békéscsabai Fenntartható Térségért Alapítvány Székelyhídon 2021 július 10-én aktív családi napot szervez a Termál Strandon.

Az Otthonról Haza rendezvénysorozat célja, hogy a nemzeti összetartozás gondolatköréhez kapcsolódóan aktív programokon keresztül kössük össze a határon innen és túl élő magyarokat, valamint szeretnénk a résztvevőkhöz közelebb hozni hazánk természeti, épített és kulturális kincseit. E rendezvénysorozat keretén belül országhatáron innen és túl egynapos túrák és családi napok kerülnek megszervezésre 2021 június közepe és augusztus közepe között, 10 hétvégén.

Székelyhídon reggeltől estig várják programok a Termál strandra érkezőket. Fix időpontokban indulnak kerékpáros és gyalog túrák több nehézségben fokozatban, miközben a strandon a bicikliseket, a túrázókat és az érdeklődőket egész napos sportos, hagyományőrző és foglalkoztató programok, valamint helyi termék vásár várja A gyermekeket játszóház és egyéb programok várják.

A strandra ezen a napon kedvezményes árú jeggyel lehet belépni. A nap során a következő túrákon vehetnek részt azok, akik a térség értékeit jobban meg szeretnék ismerni:

  • Gyalogtúra az Érmellék megismerésére – 9 km
  • Családi gyalogtúra a Csíkos tóhoz – 7 km
  • Kerékpártúra a bor útján – 40 km
  • Érmellék családi kerékpártúra – 25 km.

A részletes program az Otthonról Haza weboldalán érhető el: https://otthonrolhaza.hu. Kövesd a program facebook oldalát (www.facebook.com/otthonrolhaza) és tudj meg többet a rendezvényekről! Tarts velünk határtalanul, és légy Te is részese a páratlan kalandnak! – közlemény