Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke kijelentette, hogy hajlandó átengedni a kolozsvári prefektúrát, azzal a feltétellel, ha az RMDSZ megkapja a Bihar megyei prefektusi tisztséget.

„Nem akarok beleszólni a PNL belső vitáiba, döntsék el ők, hogy számukra melyik prefektusi tisztség fontosabb, a kolozsvári vagy a bihari. Nincs gondom a kolozsvári tisztség elcserélésével egy Bihar megyei prefektusi székre, de az tény, hogy nincs sok lehetőségünk. A PNL-nek kell döntenie. A helyzet próbára tette kapcsolatunkat Emil Boc-al, és Alin Tișe-vel, de fontos tisztáznunk, hogy nem vettünk el tőlük semmit”- mondta Kelemen Hunor a B1 televíziónak.

Kolozsvár polgármestere, Emil Boc és a Kolozs megyei tanács elnöke, Alin Tișe az elmúlt hetekben keményen bírálták a prefektusi tisztség pártcseréjét. „Kérem, orvosolják ezt a hatalmas hibát, és jelöljenek ki kolozsvári prefektusnak egy illetékes kolozsvári személyt” – mondta Alin Tișe a központ vezetőinek. Fenyegetve őket, hogy különben fontolóra veszi lemondását. A PNL vezetése számára azonban korántsem lehet egyszerű a kolozsvári tisztség elcserélése, ugyanis Ilie Bolojan, a Bihar megyei tanács elnöke nem ért egyet egy esetleges RMDSZ-es prefektus kinevezésével- írja a Digi24.