A nagyváradi önkormányzat az idén is több kedvezmény kínál azoknak a turistáknak, akik legalább két egymást követő éjszakán a Sebes-Körös parti városban szállnak meg. A május 4-től az év végéig érvényes ajánlat értelmében a Váradra jövő turisták ingyen meglátogathatják a város múzeumait, konkrétan a Körösvidéki Múzeumot, a Nagyváradi Zsidó Múzeumot, a Cion neológ zsinagógát, a Szecesszió Múzeumát a Darvas–La Roche házban, az Ady Endre, az Aurel Lazar és a Iosif Vulcan Emlékmúzeumokat.

Továbbá a turisták 24 órán át ingyen használhatják a tömegközlekedési eszközöket. A kedvezmény azoknak jár, akik a kampányban regisztrált hotelek egyikében szállnak meg, és az árkedvezmények is csak a kampányban részt vevő éttermekben, bárokban igényelhetők. A kedvezmény minden személynek jár, tehát, ha egy négyszemélyes család száll meg a hotelben, akkor mind a négy személy igényelheti a kedvezményt. A turistacsalogató programba eddig tizenkét váradi hotel és kilenc étterem, bár jelentkezett, a kampányt bonyolító Visit Oradea egyesület várja a többi hotel és vendéglátóipari egység jelentkezését is az office@visitoradea. com e-mail címen.

A kedvezményeket igénybe venni szándékozó turistákat a kampányban részt vevő váradi hotelek személyzete regisztrálja az oradealifenouveau.ro honlapon, csak ezen a platformon keresztül lehet igényelni engedményt. Az idén a platformon regisztrált turisták a kampányban részt vevő váradi éttermekben, bárokban és egyéb vendéglátóipari egységekben is kedvezményeket kapnak. A turisták a regisztráció után automatikus e-mailüzenet, egy kódot, valamint egy QR-kódot kapnak, és ezeknek a kódoknak a segítségével vehetik majd igénybe a kedvezményeket. További információk a következő webhelyen: www.visitoradea.com/ro/blog/oradeacu-drag. – erdon.ro