A Tavirózsa Fotóklub kiállítótermében nyílt meg az a kiállítás, amelyen a Kárpát-medencei nemzetközi fotótanfolyamon résztvevők mutatkozhattak be alkotásaikkal a nagyváradi közönség előtt. Az én településem címet viselő tárlat ünnepélyes megnyitóját online is közvetítették az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület Facebook-oldalán keresztül.

Az első alkalommal megszervezett tanfolyamon tizenhét, fotózás iránt érdeklődő személy vett részt, köztük Száv Zsuzsa és Kertész Zoltán (Érmihályfalva), számukra a tanfolyamot vezető Tóth István, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke a helyszínen átadta a képzés elvégzését igazoló oklevelet. A kiállításmegnyitón részt vett Némethy Norbert, a szegedi Kárpát-medence Intézet és a debreceni Partium Ház képviseletében. A kiállított alkotások online, az egyesület honlapján (www.eurofotoart.com) is megtekinthetők.

A szombati kiállításmegnyitón online kapcsolódtak be a vajdasági, erdélyi, felvidéki és kárpátaljai résztvevők. Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület a szegedi Kárpát-medence Intézettel közösen, valamint a debreceni Partium Ház támogatásával idén első alkalommal szervezi meg azt a fotótanfolyamot, amely 100 felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, partiumi és erdélyi, fotózás iránt érdeklődő személyt szólít meg. Az öt tanfolyamból álló képzés első állomását Az én településem vizsgakiállítással zárták. A kiállítás a galériában február 25-ig látogatható, 8–20 óra között. – erdon.ro