A Székelyhídi Polgármesteri Hivatal is csatlakozott az A.D.I. Ecolect Group által szervezett  “JÚNIUS – Takarítási hónap Bihar megyében” elnevezésű kampányhoz. Székelyhídon 2021. Június 21-25. között szervezzük a szelektív lomtalanítást. Kihelyezhető hulladékok: Műanyag / fém csomagolás, Papír / karton, Üveg, WEEE (elektromos és elektronikus berendezések hulladéka), Egyéb hulladékok (nagyméretű) – ide tartoznak, pl. Textil, matrac, bútor, gumi;

Az építkezési hulladékokat (a gumiabroncsok kivételével), sík üveg / szélvédőt, autóalkatrészeket, hulladékot és növényi hulladékot nem veszik figyelembe a versenyen (levágott füvek, faágak és más komposztálható hulladékok, kommunális hulladékok). Ettől függetlenül a növényi hulladékot is kitehetik, mert azt is elszállítjuk.

Kérjük a lakosságot, hogy reggel 8 óráig helyezze ki ingatlanuk, házuk elé a hulladékot.
Megkérünk mindenkit, hogy a szokásos napon tegye ki az összegyűjtött szemetet, azaz zónája szerint:
Hétfő, kedd, szerda – Székelyhíd, Csütörtök – Nagykágya, Csokaly, Péntek – Érolaszi, Érköbölkút, Hegyközszentmiklós

Lakókörnyezetünk tisztasága érdekében, kérjük a lakosság segítőkész közreműködését a szervezett lomtalanítás végrehajtásához. Érdemes átnézni a padlást, pincét, egyéb tároló helyiségeket, hogy most minden felgyűlt hulladéktól szabaduljanak meg, természetesen szelektíven. A szemetet úgy kell elhelyezni, hogy azokat a begyűjtést végző gépjármű megtudja közelíteni, és a rakodás biztonságosan és balesetmentesen elvégezhető legyen.