Újabb halasztás: a járványhelyzet miatt a február végétől beígért nagyváradi nemzetközi járatokat a Ryanar légitársaság kénytelen minimum júliusig elhalasztani. A nagyváradi önkormányzat tavaly év végén kötött egyezményt a Ryanair légitársasággal arról, hogy ez utóbbi már decemberben beindítson négy nemzetközi repülőgépjáratot Nagyváradról Londonba (Stansted), Milanóba (Bergamo), Bolognába és Düsseldorfba (Weeze).

A járványhelyzet alakulása miatt először februárra halasztották a járatok indítását, a nagyváradi polgármesteri hivatal szombati közleménye pedig arról tájékoztat, hogy az Európai Unióban bevezetett közlekedési szigorítások miatt újra halasztani kell a négy nemzetközi járat beindítását, így a legújabb terv szerint júliustól szállnak fel a Ryanair gépei Nagyváradról. A döntés azt követően született meg, hogy mindhárom európai országban, ahova repülőgépek indultak volna, azaz Nagy-Britanniában, Olaszországban és Németországban is szigorításokat vezettek be a Romániából beutazókkal szemben.

A nagyváradi önkormányzat a Ryanairrel kötött államsegély szerződést egy kiegészítéssel fogja bővíteni, erre a Európai Bizottság döntése nyújt alapot, mely 2021 végéig meghosszabbította az államsegélyek biztosításának a lehetőségét. A szerződéskiegészítésről a nagyváradi helyi tanácsban fognak szavazni. A polgármesteri hivatal közleményében hangsúlyozza, hogy a szerződés többi kitétele változatlan marad. Emlékeztetésképpen: a nagyváradi önkormányzat 800 ezer euró államsegélyt nyújt a Ryanair légitársaságnak azért, hogy az egy éven át négy nemzetközi repülőgép-járatokat üzemeltessen Nagyváradról. – erdon.ro