A Bihar Megyei Nyugdíjpénztár közleményben értesíti az érdekelteket, hogy január 17-től benyújthatók azok a kérvények, amelyek által az Országos Nyugdíjpénztár tulajdonában levő gyógykezelési központokba szóló gyógykezelési jegyek igényelhetők. Ezek a gyógykezelési központok a következők: Amara, Bala, Bizuşa, Buziásfürdő, Kovászna, Algyógy, Lacul S[rat, Menyháza, Nicolina, Olăneşti, Pucioasa, Monteoru, Püspökfürdő.

A kérvényt a következő dokumentumok kíséretében kell benyújtani: nyugdíjasok – a személyi igazolvány másolatával együtt; a 2006/448-as törvény kedvezményezettei – a személyi igazolvány másolata, a fogyatékosságot, illetve a kezelési programot tanúsító igazolás (utóbbi abban az esetben, ha a fogyatékosság nem állandó); a 2000/189-es törvény kedvezményezettei – személyi igazolvány másolata, a 2000/189 L jelzésű határozat másolata; a 1990/118-as törvény-dekrétum kedvezményezettei – személyi igazolvány és a határozat másolata; háborús veteránok – a személyi igazolvány másolata; biztosítással rendelkezők – a személyi igazolvány másolata; munkanélküliek – a személyi igazolvány másolata, a kérvényezést megelőző hónapra kiállított munkanélküli segély kuponja.

A formanyomtatvány megtalálható a megyei nyugdíjpénztár hivatalában, vagy letölthető a www.cjpensiibihor.ro honlapról is. A kérvényeket az ötös számú ügyfélablaknál fogadják. Ügyfélfogadás hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 8–14 óra között, pénteken 8–13 óra között. – erdon.ro