Jóváhagyta csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Politikai Tanácsa a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) közös európai parlamenti (EP-) lista szociáldemokrata jelöltjeinek névsorát – nyilatkozta az ülés után Marcel Ciolacu kormányfő, a PSD elnöke.

A testület döntése értelmében a PSD részéről Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Gheorghe Cârciu, Dragoş Benea, Dan Nica, Ştefan Moşoiu, Roxana Mînzatu, Andi Cristea kerül fel a közös EP-listára. A Ramona Chiriac visszalépésével kapcsolatban megkérdezett Ciolacu kijelentette, a politikus maga döntött így, és ő nem kommentálja a döntését.

Ciolacu szerint Mihai Tudose szóba jöhet listavezetőként, azonban erről Nicolae Ciucă liberális elnökkel közösen fog dönteni a következő napokban. Ramona Chiriac csütörtökön megerősítette, hogy ‘személyes okok miatt’ nem indul az európai parlamenti választásokon. Lucian Romaşcanu, a PSD szóvivője március 11-én közölte, hogy Ramona Chiriac nyitja meg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) közös európai parlamenti jelötlistáját. – agerpres.ro