2019. november 8-án kerül sor a 4. Partium-konferenciára, valamint a Magyar Tudomány Ünnepének nagyváradi rendezvényére a Partiumi Keresztény Egyetemen.

A konferencia célja olyan esemény megszervezése, ahol lehetőség nyílik a különböző intézményekben dolgozó, a regionalitást, vagy a Partiumot (illetve annak bármely alkotórészét) tanulmányozó kutató/kutatócsoport/program évenként bemutatkozására, tanácskozására, a szakmai kapcsolatok és együttműködések kialakítására és elmélyítésére. A szervezőbizottság az idei konferencián is regionális tudományi, történelemtudományi és honismereti, nyelv- és irodalomtudományi, társadalomtudományi és pedagógiai, valamint közgazdasági, jogtudományi és falukutatással kapcsolatos szekciók megszervezését tervezi.

A részvétel ingyenes, de regisztráció-köteles. Jelentkezési határidő: 2019. október 20. Jelentkezni a csatolt űrlap kitöltésével lehet a partiume@gmail.com címen. A jelentkezés elfogadásáról a szervezők emailben küldenek értesítést. További információ: ptki.partium.ro.

Forrás: B.N.