Kanada csütörtök este 4-1-re legyőzte a címvédő finn csapatot és bejutott az elődöntőbe, ahogy óriási meglepetésre a svédeket legyőző lett együttes is a jégkorongozók elitvilágbajnokságán.

A nap rangadóján, a tavalyi vb-döntő visszavágóján az első két harmadban óriási iramú, kiegyenlített játék folyt a jégen, ám amíg a kanadaiak mindkét szakaszban betaláltak, a hazaiak képtelenek voltak bevenni Samuel Montembeault kapuját. A záróharmadban a tengerentúliak magabiztosan játszottak és összességében megérdemelten győztek.

A másik esti találkozón szinte „felborult a pálya”, a svéd együttes 41 kapura lövéssel próbálkozott, míg a lettek csupán 15-tel, ám a skandinávok egyetlen alkalomtól eltekintve nem szereztek gólt, így 3-1-es vereséggel búcsúztak. Az elődöntőben Kanada-Egyesült Államok és Lettország-Németország meccseket rendeznek.

Eredmények, negyeddöntő: Lettország-Svédország 3-1 (1-0, 0-1, 2-0), Kanada-Finnország 4-1 (1-0, 1-0, 2-1), Egyesült Államok-Csehország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0), Németország-Svájc 3-1 (1-0, 2-1, 0-0) – MTI