A pénznyerő automaták üzemeltetésének korlátozásával kapcsolatos újabb törvénymódosításokat jelentett be hétfőn Alfred Simonis, a képviselőház ügyvivő elnöke.

A politikus emlékeztetett arra, hogy egy nemrégiben elfogadott jogszabály kitiltotta a játéktermeket a 15 ezer lakosnál kisebb településekről. A törvény előírásait azonban ki lehetett játszani egy polgármesteri igazolással, amely szerint az adott település lakossága meghaladja a 15 ezer főt. De akadnak olyan 15 ezer lakosnál kisebb települések is, ahol a tiltás ellenére még zavartalanul működnek játéktermek.

Emiatt Simonis tájékoztatása szerint hétfőn a parlament cikkelyenként elfogadta a büntető törvénykönyvet módosító tervezetet, ami bűncselekménynek minősíti a lakosság számát meghamisító polgármesteri igazolás kiállítását és a pénznyerő automaták kitiltására vonatkozó rendelkezés megsértését. A jogszabályjavaslat ugyanakkor nagyon világosan meghatározza a közigazgatási-területi egység fogalmát.

A politikus szerint a törvénymódosítások elfogadása ‘újabb csapást’ jelent majd a romániai szerencsejátékiparra, mert a segítségével sikerül majd maradéktalanul felszámolni a játéktermeket a 15 ezer lakosnál kisebb településeken. Annál is inkább, mert a jogszabály hatálybalépése után a rendőrök is ellenőrizhetik pénznyerő automatákat működtető cégeket – tette hozzá. A tervezetről kedden lesz végszavazás a képviselőházban. – agerpres.ro