Csaknem hat hónapnyi kényszerszünet után, szeptember 20-ától ismét szervez beltéri előadásokat a Szigligeti Színház. Az újranyitást meghívott előadásokkal, új bemutatókkal, illetve az előző évadból elmaradt bérletes előadások pótlásának megkezdésével ünnepli a nagyváradi teátrum – teszi mindezt egy rendhagyó HolnapUtán Fesztivál keretében. Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendő színházi seregszemle 2020-as, újratervezett kiadásának jelmondata: Szabad a színház!

A VIII. HolnapUtán Fesztivál szeptember 20-án indul, a Főnixterv című, augusztusban a Nagyváradi Várban bemutatott előadás nagytermi bemutatójával. A Botos Bálint által rendezett előadásban egy képzeletbeli városnegyed lakosainak életébe, titkaiba, sajátos viszonyaiba, és keserédes hétköznapjaiba nyerhetünk betekintést. A Szigligeti Társulat előadásaival párhuzamosan a Nagyvárad Táncegyüttes két előadását tűzi műsorra. Szeptember 21-én, 18 órától a Katonaének című néptáncelőadást láthatják a nézők, amely az első és második világháború tragédiáinak állít emléket. Az előadás Bartók és Kodály katonadal-gyűjteményén alapszik, és felvonultatja a Kárpát-medence különböző nemzeteinek táncait is. Szeptember 26-án, szombaton, 20 órától a Nagyváradi Vár nyári színpadán lesz látható a Valahol Európában című musical. A Radványi Géza világhírű filmjéből született nagysikerű musical-adaptációt Györfi Csaba viszi színre csaknem húsz gyermekszereplővel, a Lilliput Társulat művészeivel és meghívott alkotókkal. 

Az előadásokra jegyek a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. Elővigyázatossági okok miatt az egy háztartásban élők, egymás mellé szóló jegyeket csak személyesen, a színház jegypénztárában tudnak igényelni. A színház jegyirodája kedden és csütörtökön 10–19 között, szerdán és pénteken 13–19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt tart nyitva (hétfőn zárva). A járványügyi intézkedések értelmében, a színház jegypénztára 15 perccel az előadás megkezdése előtt bezár.

A Szigligeti Színház felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy a bérletes előadások pótlásával kapcsolatban hamarosan a közönségszervezői iroda munkatársai kapcsolatba lépnek a bérletes nézőkkel. A színházi előadás teljes időtartama alatt, belépéstől távozásig, kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. A színházlátogatásra vonatkozó járványügyi szabályozásokról bővebben a színház honlapján, valamint Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők.