A Visit Oradea Egyesület a nagyváradi önkormányzat támogatásával az idén december 2–26. között rendezi meg hagyományos karácsonyi vásárát. Az előkészületek már elkezdődtek és a szervezők felkérnek minden érdekeltet, aki kereskedőként szeretne részt venni az eseményen, hogy jelentkezzen online a targuldecraciunoradea.ro honlapon. Alapvetően kézműves termékek, édességek és egyéb specialitások készítőit és forgalmazóit, valamint kézműves mestereket, szuvenírárusokat és a téli szezonban használatos termékek árusítóit várják. A jelentkezési időszak november 7–20. (déli 12 óra). A jelentkezési formanyomtatvány letölthető a fent megadott helyről.

A sikeres jelentkezéshez követni kell a pályázati űrlap összes lépését, azaz ki kell tölteni az összes szükséges információt az erre szolgáló mezőkben (a cég neve, a kapcsolattartó személy adatai stb.), fel kell tölteni a formanyomtatvány által kért dokumentumokat, és meg kell adni az igényelt árusító hely típusára vonatkozó információkat. Az idei karácsonyi vásáron 35 házikót lehet bérelni, ugyanakkor 14 utcai ételárus számára lesz hely, és öt helyet biztosítanak a különböző attrakciók számára.

A helyeket a következő eljárás szerint osztják ki. Első körben be kell nyújtani a jelentkezéseket, melyeket a második körben fognak összesíteni. Az a pályázó, amelyik nem teljesíti a részvételi szabályzatban rögzített összes feltételt, vagy nem nyújtja be az összes kért dokumentumot, nem fog helyet kapni. A következő körben a sikeres pályázók kiválasztják a megszámozott árusító helyeket. Amennyiben egy helyre több jelentkező is lesz, akkor arra a helyre kikiáltásos árverést szerveznek. Bárok esetében az ajánlattevőnek mindegyik ilyen helyre pályáznia kell, a szervezők nem fogadnak el olyan jelentkezést, amelyik csak egy bárhelyszínen akar árusítani. Az esemény honlapján lehet önkéntesnek jelentkezni, illetve jelentkezhetnek ének- és néptánccsoportok, amelyek karácsonyi énekeket, táncokat mutathatnak majd be az eseményen. – erdon.ro