Nagyvárad 2011 óta már kilencedik alkalommal ad otthont a Filmtettfeszt vetítéseinek. A rendezvénysorozat idén szeptember 17 és 19 között (esőnap: szeptember 20.) zajlik a Partiumi Keresztény Egyetem udvarán (Sulyok István utca 14–16.). A belépés ingyenes. Szervezők a Filmtett Egyesület, a Partiumi Magyar Művelődési Céh és a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke.

Részletes program: Szeptember 17., csütörtök – Partiumi Keresztény Egyetem (udvar), 20:00 Nagyjátékfilm. Nagy Zoltán: Szép csendben (2019, 80′, felirat: RO, 12+)

Szeptember 18., péntek – Partiumi Keresztény Egyetem (udvar), 20:00 Nagyjátékfilm, Deák Kristóf: Foglyok (2019, 100′, felirat: RO, 12+)

Szeptember 19., szombat – Partiumi Keresztény Egyetem (udvar), 20:00 Nagyjátékfilm, Bagota Béla: Valan – Az angyalok völgye (2019, 109′, felirat: RO, 16+)

Részvételi feltételek: Az esemény teljes időtartama alatt kötelező az orrot és a szájat egyaránt eltakaró védőmaszk viselése és az érkezés utáni kézfertőtlenítés. Az érdeklődőknek a vetítésekre érkezésük után kötelező lázmérésen kell részt venniük. 37,3°C feletti testhőmérséklet esetén 2-5 perc múlva meg lehet ismételni a lázmérést. Azok a személyek, akik megtagadják a lázmérést, a testhőmérsékletük meghaladja a 37,3°C-ot, vagy nem hajlandóak maszkot viselni, nem vehetnek részt a vetítéseken. Légúti betegségek tüneteivel (köhögés, tüsszentés, orrfolyás) érkezőket nem áll módunkban beengedni. A programokon való részvételt előzetes regisztrációhoz kötjük. Regisztrálni lehet a filmtettfeszt.ro oldalon a programok menüpont alatt.

Az eseményeken a jogszabályban előírtak értelmében megfelelő számú ülőhelyet biztosítunk a résztvevőknek. A vetítés helyszínén a székek egymástól 2 m távolságra helyezkednek el. A székek áthelyezése, mozgatása nem megengedett. A köztes zónákban (a bejáratoknál, a mosdóban vagy a kijáratnál) is kötelező az 1,5 méteres távolságtartás. Minden program végén a résztvevők kötelesek elhagyni a rendezvény helyszínét azért, hogy a szervezők fertőtleníthessék a rendezvény területét. A rendezvény területén a dohányzás tilos! – a Partiumi Magyar Művelődési Céh sajtóirodája