Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnökének sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy hét árajánlat érkezett a fugyivásárhelyi, a nagyürögdi és a biharszentandrási leendő körgyűrűk műszaki terveinek a kidolgozására. A hónap végéig ezeket szelektálják, majd március elején kiválasztják a nyertest, hogy szeptemberig elkészülhessenek a projektek. Ezután versenytárgyalást hirdetnek a kivitelezésekre, és jövő tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok.

Másik infrastrukturális jellegű hír, hogy a Nagyvárad és Arad közti gyorsforgalmi út megvalósíthatósági tanulmányát ellenőrizte a közbeszerzések országos hatósága (ANAP), lévén, hogy egy nagyszabású, közel 10 millió euró értékű befektetésről van szó. Formai jellegű kiigazításokat kértek, amiket a megyei tanács végrehajtott, az érintett négy önkormányzat (Bihar és Arad megye, illetve Nagyvárad és Arad) vezetői pedig tegnap ismét aláírták az immár módosított dokumentációkat. Bolojan reméli, hogy minél előbb közzé tudják tenni a tenderfelhívást az elektronikus közbeszerzések honlapján.

Ugyanakkor a megyei tanács vásárolt négy ultramodern speciális térfigyelő kamerát, melyeket az országos rendőrség és a Bihar Megyei Környezetvédelmi Őrség rendelkezésre bocsátanak, hogy szemmel tartsák azokat a térségeket, ahol gyakoriak az illegális szemétlerakások (a megyei utak mentén, erdők szélén, a települések határánál stb.). A felvételek ugyanis bizonyítékul szolgálhatnak azoknak a gépjárműveknek a lefoglalásához, amelyekből lerakták, kidobták a hulladékokat. – erdon.ro