Indiai fotóművészek alkotásaiból rendezett kiállítást az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület a nagyváradi várban található Euro Foto Art Galéria – FIAP-kiállítóközpontban. A tárlaton a kalkuttai Bengal Fotográfiai Intézet elnökének és tanítványainak alkotásai tekinthetők meg.

Az eseményre elfogadta a meghívást Rahul Shrivastava, India romániai nagykövete, aki kiemelte az indiai – román kulturális események fontosságát, ugyanakkor köszönetet mondott Tóth Istvánnak, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnökének a kiállítás megvalósításáért. Az eseményt online, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület Facebook-oldalán is közvetítették, így több kalkuttai fotóművész is be tudott kapcsolódni a kivételes kiállításmegnyitón.

A LensVision címet viselő kiállítás július 6-ig látogatható, keddtől vasárnapig 10–18 óra között. Az alkotások megtekinthetők ugyanakkor az egyesület honlapján, a www.eurofotoart.com honlapon. A tárlatot – Biró Rozália parlamenti képviselő, a Képviselőház külügyi szakbizottságának elnöke jóvoltából, aki maga is részt vett a kiállításmegnyitón – augusztus 15-én, India nemzeti ünnepén a bukaresti képviselőház székhelyén is kiállítják. – erdon.ro