Elsőként adta le a szeptemberre kitűzött önkormányzati választásokon indítandó jelöltjeinek dokumentációját a 22 ezer támogató aláírással együtt a Megyei Választási Irodánál a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Bihar megyei szervezete.

„Az utóbbi évtizedek legeredményesebb mandátumán vagyunk túl, ha a tényeket nézzük, és a sikeresen megpályázott összegeket hasonlítjuk össze a korábbi mandátumokkal. Épp ezért volt fontos az RMDSZ számára, hogy elsőként adhassuk le a jelöltséggel járó dokumentációt a megyei választási irodánál, a rekordidő alatt összegyűjtött 22 ezer támogató aláírás pedig komoly támogatottságot és szervezettséget igazol” – mondta Szabó József, az RMDSZ Bihar megyei tanácselnökjelöltje, miután iktatta a választási bizottságnál a megyei önkormányzati tanácsosjelölt-listát és a megyei tanácselnök-jelölti dokumentációt.

A mai naptól nemcsak az elvégzett munkát, hanem a terveiket is bemutatják, mondta Szabó József, egyúttal ismertette a megyei tanácsosjelöltek névsorát is. „Remek csapatunk van, amelyben egyformán megtalálhatók a rutinos szakemberek és az új, dinamikus területek képviselői is. A jelenlegi tanácsosok közül Grim András a szórvány képviseletében, Kéry Hajnal az RMDSZ Nőszervezet részéről, ugyanakkor tanügyi szakemberként erősít tovább minket, Boda Gergő az ifjúság területéről, Szoboszlai Gáspár István református lelkipásztor pedig a történelmi egyházak erős partnerségét igazolja. Az új jelöltek közül Csuzi Botond légi irányítási mérnökkel, Vesselényi István környezetvédelmi és Bántó Norbert turisztikai szakemberrel, László Zoltán vállalkozóval és Pásztor Lehellel, a sport területén is jártas kollégával erősítettünk. A listánkon külön helyet biztosítottunk a roma partnerszervezetek képviselőjének, Lakatos Jánosnak. Végül, de nem utolsó sorban említeném jó barátomat, a kampánytevékenységeinket összefogó és kampányfőnökként irányító Borsi Imre Lórántot, aki a legalaposabban ismeri a megyei közösségeink mindennapi megvalósításait, terveit és gondjait” – magyarázta az RMDSZ Bihar megyei tanácselnökjelöltje. – biharmegye.ro