A nagyváradi evangélikus óvoda két évtizedes fennállását ünnepelte meg kétnapos rendezvénnyel a Nagyváradi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség a hétvégén.

Az idén húszéves váradi evangélikus óvoda hálaadó ünnepe szeptember 13-án vette kezdetét a Körös utcai evangélikus templomban. A köszöntők rendjén Adorjáni Dezső, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke kiemelte, hogy a pedagógiai munka nem a névtől lesz keresztényi, egyházi, hanem attól a többlettől, hogy Jézus Krisztus ott van a lelkekben, az óvoda szellemében, hiszen a felekezeti intézményekben nemcsak nevelik a gyerekeket, hanem a lelki fejlődésre is nagy hangsúlyt fektetnek. A továbbiakban megköszönte a munkáját azoknak a csendes építőknek, akik ugyan nem szerepelnek a nyilvánosság előtt, de munkájukkal hozzájárulnak az óvoda fejlődéséhez.

Böcskei László nagyváradi római katolikus püspök beszédében kifejtette, hogy az evangélikus óvodában már húsz éve törekednek arra, hogy minőségi teret hozzanak létre azért, hogy minőségi embereket neveljenek.

Forrás: B.N.