Húsz játékost hívott meg a világbajnokságra készülő keretébe Bíró Attila, az olimpiai bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szövetség keddi közleménye szerint a szakember ugyanazokkal számol, akikkel a világkupa selejtezőtornáin. A világbajnoki ezüstérmes gárda akárcsak tavaly, csapatépítő jelleggel ezúttal is Erdélybe utazott, az együttes ezen a héten Székelyudvarhelyen készül.

Ezek a játékosok bizonyítottak az edzéseken, Torma Luca kivételével a rotterdami és athéni tornákon is, így nem volt kérdés számomra, hogy továbbra is számítok rájuk. Azaz a jövő reménységei továbbra is ott vannak a keretben, szokják a válogatott légkörét, tapasztalatokat gyűjtenek, és adott esetben bejátsszák magukat a világversenyen részt vevő csapatba. Mint említettem korábban is, erős, sokra hivatott ez a keret, bízom minden játékos képességében – idézte a szövetség közleménye Bíró Attilát, aki tanítványaival kijutott a világkupa szuperdöntőjére, amelyre június 23. és 25. között kerül sor az egyesült államokbeli Long Beachen.

Az erdélyi túrán van, aki gimnáziumi tanulmányai miatt nem tud részt venni, vagy éppen később csatlakozik, a lényeg, hogy a kohéziót erősítse tovább ez a néhány nap. Miként a kapitány megjegyezte: „Egy bajnoki rájátszás után mindig szükség van a lelkek kisimítására, apró tüskék kihúzására, ráadásul ezúttal többen érkezhettek fásultabban, kevesebb sikerélménnyel. Nem véletlen, hogy a felkészülés elején nagyobb hangsúlyt fektetünk a csapatépítő programokra, miközben természetesen a fizikai munka is kezdetét veszi. Fontos, hogy minden értelemben olyan állapotba kerüljünk, hogy a jövő héten, a Margitszigeten a speciális vízi edzések is jó hangulatban, megfelelő állapotban kezdődhessenek.”

A magyar női vízilabda-válogatott kerete:

  • Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Győr)
  • Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Leimeter Dóra (FTC), Keszthelyi Rita (Mataro), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (Padova)