A tavalyi évhez hasonlóan A “VENUS” Kölcsönös Segítségnyújtás Alapítvány idén is megszervezte az RMDSZ Nőszervezet támogatása által a  „Húsvéti hagyományok Érmelléken” címet viselő pályázat keretén belül megvalósuló húsvéti kézműves foglalkozást. A hagyományőrző eseményre a székelyhídi Városi Múzeum épületében került sor március 28-án, Nagycsütörtökön.

A gyerekek számára korosztályuknak megfelelő húsvéthoz köthető foglalkozások voltak tartva, tojásfestési technikáktól húsvéti díszek, kiegészítők készítéséig, minden olyan tevékenység, amely rövid idő alatt elkészül és amit jókedvvel és mosollyal készíthetnek el a gyerekek.

Az esemény a főszervezők mellett a helyi egyesületek támogatásával, úgymint a Búzavirág Népdalkör, a Zajgó gyermek néptánccsoport, valamint a helyi pedagógusok, és a debreceni kézműves alapítvány közreműködésével valósult meg. Az ünnepi esemény értékét tekintve, lehetőséget biztosított hagyományaink ápolására és továbbadására a fiatalabb generációk számára. – erhangja.ro