A Bihar Megyei Tanács közbeszerzési eljárást hirdetett 16 hulladékudvar tervezésére és kivitelezésére. A beruházások becsült értéke nettó 35,4 millió lej, árajánlatokat 2023. április 19-ig lehet tenni, a finanszírozást az infrastrukturális nagyberuházások operatív program 2014–2020 keretében biztosítják.

Négy tendercsomag pályázható meg: Bors, Hegyközpályi, Nagyürögd és Kiskopács (1), Vaskohsziklás, Vaskoh, Dragánfalva és Bontesd (2), Hagymádfalva, Vámosláz, Bályok és Kisősi (3), valamint Keményfok, Alsókocsoba, Miklóirtás és Belényesirtás (4). A polgármesteri hivatalok biztosítják a szelektív hulladékgyűjtő udvarok működéséhez szükséges feltételeket, valamint kidolgozzák azt a szabályzatot, amely alapján ezeket a tárolókat más közigazgatási-területi egységek is használhatják.

A lakosok legalább 3 évig ingyen vihetnek oda olyan hulladékokat, amelyeket a köztisztasági vállalatok nem szállítanak el. A projekt kiegészíti a Bihar Megyei Integrált Hulladékkezelő Menedzsmentrendszert (SMID), amelynek alkalmazása 2020 októberében kezdődött. – erdon.ro