Donald Trump stábja közölte: jelenleg nem lenne helyénvaló, hogy a volt amerikai elnök Ukrajnába látogasson, mivel nem ő az amerikai hadsereg főparancsnoka. Volodimir Zelenszkij ukrán államfő már többször is Ukrajnába hívta Trumpot.  

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy keddi interjúban Ukrajnába hívta Donald Trumpot, és kijelentette, hogy Kijevben lehetőség lesz meghallgatni a republikánus elnökjelölt elképzeléseit az orosz–ukrán háború lezárásának ehetséges módjáról – íidézte a Reuters brit hírügynökséget a Magyar Nemzet. Trump kampánystábja ugyanakkor azt közölte, hogy nem volt hivatalos kapcsolatfelvétel Zelenszkij részéről.

Mint arra a magyar portál emlékeztet, nem először hívta Ukrajnába a volt amerikai elnököt Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnöke korábban felszólította Joe Biden elnököt és Donald Trump republikánus elnökjelöltet, látogassanak el Ukrajnába, hogy a saját szemükkel láthassák a valódi helyzetet. Trump korábban többször is elmondta, hogy ő képes lenne 24 óra alatt véget vetni az orosz–ukrán háborúnak.

Washington Post nemrég a volt amerikai elnök környezetéből származó nnévtelen forrásra hivatkozva arról írt, hogy Trump szerint Ukrajna át kellene adnia Oroszországnak a Krímet és Donbászt, mivel Ukrajna egyes részein úgyis beleegyeznének az emberek ebbe. Állítólag Trump környezetében voltak, akik megpróbálták lebeszélni egy ilyen tervről.