Hegesztőversenyen mérhették össze tudásukat a Nagykágyai Technológiai Líceum mechanika szakos diákjai. A verseny során a zsűri nemcsak az elkészült végtermékeket, hanem a csapatok feladatértelmezését, eszközhasználatát és a munkavédelmi előírások betartását is pontozta.

Első alkalommal szerveztek hegesztőversenyt a Nagykágyai 1-es Számú Technológiai Líceumban. A szakközépiskola mechanika szakos tanulói közül minden évfolyamról két csapat, két-két tanulóval jelentkezett a megmérettetésre. A csapatok két fordulóban mérhették össze tudásukat. Az első fordulóban bevont elektródás hegesztéssel, 30 perc alatt kellett elkészítsék a rajzok alapján a munkadarabot. A szaktanárok az előkészítéstől a megmunkálásig a műveletsor minden mozzanatát pontozták.

A nagykágyai középiskolában a 2018-19-es tanévben indították be először a hegesztő szakot a német Kronstadt duális szakoktatási modelljének alapján. A fő hangsúlyt minden évben a diákok gyakorlati képzésére helyezik, hiszen a cél az, hogy egyre több szakember kerüljön ki az intézmény falai közül. A hegesztő szakmunkás Romániában ma hiányszakmának számít. – erhangja.ro