Román és magyar katasztrófavédelmi felügyelőségek tartottak kétnapos munkamegbeszélést március 6-án és 7-én a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség székhelyén.

A találkozó célja az volt, hogy az Időszerű és hatékony reagálás a határon átnyúló vészhelyzetekben elnevezésű projektet a román és magyar felek megbeszéljék, a projektet benyújtsák és ennek megvalósítására a szükséges finanszírozást megszerezzék. A megbeszélésen jelen volt Botházy Nándor Bihar megyei alprefektus, továbbá az Arad, a Bihar, a Szatmár és a Temes megyei, valamint a Békés, a Csongrád-Csanád, a Hajdú-Bihar és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelem vezetői.

A ROHU program lehetővé teszi a határon átnyúló együttműködést és tapasztalatcserét, valamint a közös stratégiák és akciótervek kidolgozását. A projekt várható eredményei között szerepel többek között, hogy az együttműködésből adódóan növekedni fog a vészhelyzeti és kockázatmegelőzési szolgáltatások hatékonysága, a határ menti természeti kincsek védelme javulni fog, növekedni fog a közös akciók hatékonysága. – erdon.ro