Mennyei manna volt a házhoz szállítással foglalkozó cégeknek a tavalyi kéthónapos kijárási tilalom, s az azt követő korlátozások úgyszintén. A négy hazai piacvezető olyan iramú növekedést produkált tavaly, amilyenről a menedzserek álmodni sem mertek volna, s normális körülmények között elképzelhetetlen lett volna.

A legrégebbi romániai ételfutár cég, a FoodPanda tavalyi forgalma több mint duplája volt a 2019-es értéknek. A 114 százalékos növekedés ugyanakkor felettébb szerény érték, összevetve a Tazz eredményével. Az eMag tulajdonában levő cég bevételei 872 százalékkal nőttek egy év alatt.

Bár meg sem közelítették a Tazz eredményét, a két legnagyobb piaci szereplő, a Glovo és a Bringo sem panaszkodhatott a 2020-as üzletmenetre. A Carrefour tulajdonában levő Bringonak 2019-ben még csak 6,8 millió lej bevétele volt, a vesztesége ellenben 12,3 milliót tett ki. Tavaly aztán, köszönhetően a járványnak, nagyon beindult az üzlet, 47,3 millióra nőtt a cég árbevétele, s fennállásának négy éve során első alkalommal profitot is termelt, 1,58 millió lej értékben. Ez 595 százalékos növekedést jelent. – Ziarul Financiar